2 Kasım 2008

avatar: The Last Airbender

begeniyle takip ettigim diziyi burda nasil anlatmamisim hayret! hemen arayi kapatiyorum vee..
hafta sonlari guzel uykumdan uyanip beni tv karsisina çakan diziyi cnbc-e iftiharla sunar: AVATAR The Last Airbender. en kotusu 2 ileri 1 geri taktigiyle yayimlaniyor olmasi, yani izledigim bolumleri tekrar tekrar izledigim oluyor kuskusuz. demek ki hala izlemeyenler icin bir umut var. siddetle tavsiye ederim. fena surukleyici.

vikipedi den dizi hakkinda bilgi:
Avatar: Son Hava Bükücü (İngilizce: Avatar: The Last Airbender), ABD kaynaklı animasyon televizyon dizisidir. Şu anda Nickelodeon'da ve CNBC-e'de yayınlanmaktadır. Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementel sihir etrafında dönen "Avatar Aang" ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Ulusu'ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı anlatır. Dizinin senaryosu bir kitap serisi olarak yazılmıştır. Her sezon bir "kitap" ve her bölüm bir "bölüm" olarak tanımlanır. İlk olarak Kasım2004'te yayınlanması planlanan dizi ancak 21 Şubat 2005'te TV'de gösterilmeye başlamıştır. Dizi ayrıca DVD olarak piyasaya çıkmıştır. Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko yapımcı ekibin başındadır. Dizi, NickToons'da 6-11 yaş arası grubun dışında da çok yüksek reytinglere ulaşmıştır. 4,5 milyon izleyici, dizinin bir bölümünde topladığı en yüksek izleyici sayısıdır. Dizinin bu büyük başarısı üzerine 2. ve 3. sezonun siparişi de verilmiştir. 3. Sezon ABD'de başlamış ve 2008 yılında bitmiştir. Dizideki kahramanların oyuncak figürleri, bilgisayar oyunları, kart oyunları v.b. satışa sunulmuştur. 2008 yılının şubat ayından itibaren de Türkiye'de 3. kitap gösterime girmiştir.Amerika'da gösterime giren "Sozins Comet" (Sozin'in Kuyrukluyıldızı) adlı bölümle dizi sona ermiştir. Ama Bazı Amerikan Dergilerine Göre 2009 da Mini Bölümlerle Devam Edecek ve büyük ihtimalle 2009'da 4. sezon başlayacak.

1 yorum:

Yes Master Jedi dedi ki...

2 senedir haftasonları sabah kahvaltımı özellikle denk getirdiğim çizgifilm.. Ama bu yaz malesef dayanamyıp 3 sezonu indirip izledim.. Ve keyfim artık bitti :(..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...