29 Kasım 2011

Gökyüzünün yarısı tecavüze uğruyor

radikalde okudum aynı yazi basligini bende kullanıyorum daha etkili anlatılamaz cunku.
aynen soyle yazıyor radikalde...
Radikal'den alıntıdır.

Gazeteci Nicholas Kristof ve Sheryl WuDunn, gökyüzünün yarısını oluşturan kadınların trajik hikâyelerini topladı.

...15 yaşındaki Kamboçyalı Rath, arkadaşlarıyla birlikte bulaşıkçılık yapmak üzere Tayland’a gidiyor. Mafya, Rath ve arkadaşlarını oradan alıp, Malezya’ya götürüyor. Kendini birden genelevde bulan kızlar haftanın yedi günü...

...Değersiz olduğu için kız bebek istemeyen ailelerin kürtaja başvurmasını engellemek için Çin ve Hindistan’da doktorların bebeğin cinsiyetini söylemesi yasak... 

...Güney Afrika’da, tıp teknisyeni Sonette Ehlers, Rapex adlı bir ürün geliştiriyor. Ehlers’in iki ilham kaynağı var... 

içiniz alıyorsa yazıların TAMAMI BURADA! 

23 Kasım 2011

ayakta

obez yolcu yuzunden 7 saat ayakta yolculuk yapıyor elin amerikalisi ve haber oluyor. bakınız.
PEKİ BİZ NE YAPALIM HACI?

göründügü gibi degil

ve pes ediyorum!
ev aramaktan kesinlikle vazgectim. bıktım cunku tasınmalardan, kolilerden, yeni ev sahiplerinden ve onların sorunlu evlerinden... kendi sorunlu evimi/sahibini kabullenmeyi ogrenecegim. beni bundan vazgeciren hayat kalitemin bodrum'a tasındıgımdan beri aslinda ne kadar dustugunu fark etmem oldu. eski aliskanlıklarımın yerini ucuzları aldı. vazgecmem dediklerimde lüks oldu malesef.
(ayrıca suan bunları yazmaktan cok sıkılıyorum)
gittikce fakirlesiyoruz. istanbul'dan bakınca bodrum "rüya kent" gibi gorunmustu. kisa bir surede olsa orda kazandıklarımı burada harcıyordum cunku. meger burda işler oyle yurumuyormus. beni hayal kırıklıgına ugrattı burası. ama hala pes ettiremedi. 9 canlıymışım gibi yaşayarak öğrenmeye devam!

46

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un fotoğraf kültür dergisi '46', Kasım-Aralık sayısını 'Hayvanlar Özel Sayısı' olarak yayımlıyor.
kapak fotografina bayıldım!!!

16 Kasım 2011

adamlar yatmamış çalışmışlar

az once ilgimi ceken roller coster haberini gordum ve dayanamadım yayımladım. ama bu coster'dan 10 kat daha cok heyecanlandırdı ve işimle ilgili oldugu için de ilgimi cekti.
adamlar yatmamış çalışmış denecek bir zekanın ürünü!


Mercedes-Benz bu yeni reklamında zeki yanılsamalar kullanmıs.  Hızlı görünüyor! kaldırım, billboard ve araba bulanık bir hareketli duvar önünde park edilmiş vaziyette. İllüzyonu tamamlamak için, park işareti, yangın hidrantı ve posta kutusu sokaktaki sahnenin parçası olmuş. Muthiş bir çalısma olmus. tasarımcının önünde saygıyla egılıyorum. hatta dayanamayıp yanaklarından da öpüyorum. işte bu herifler yapmis




Yürü yürü bitmez

Roller coster trenlerden korkanlar icin Heike Mutter ve Ulrich Genth bu deneyimi yaya olarak yasatmak istemis. adına da  "Tiger ve Kaplumbağa - Sihirli Dağ" heykeli demisler. tebrik edelim ve basarılarının devamını dıleyelım, fekat benim bi sorum olacak şu dikey döngü nasıl yürünecek? (şu gündüz resminde sanki biri bunu deniyor gibi görünüyor) burdan tıkırdatınız.

15 Kasım 2011

İnternetin tadı kaçıyor

cumhuriyetin haberi
...kişisel bloglar, elektronik dergiler, mesaj panoları ve internet sözlüklerinin kapsam içerisine gireceğini dile getirdiler. Taslakta elektronik gazete imtiyaz sahiplerine cumhuriyet başsavcılığına beyanname verme ve yayıncının kimlik bilgilerini siteden açıklama zorunluluğu getiriliyor. Verilen beyannamedeki bilgilerin eksik veya gerçeğe aykırı olduğu tespit edildiği takdirde yayın durdurulabilecek. Kaynak göstermeden yayın yapmayı yasaklayan taslak, sitede paylaşılan anonim bir yazıda suç unsuru bulunması halinde site sahibinin ceza almasını öngörüyor...

12 Kasım 2011

benim şahane hatalarım

bir çok blogta, bilumum sanal camiada ve kitapçılarda ballandıra ballandıra efsaneştirilen "şahane hatalar" isimli kitabı aldım. genelde hemen okumaya başlarım, başlamazsam dürter beni o. ama bu kitaba bir türlü başlayasım gelmedi. 1 hafta kadar yatağın altında süründü. en son dün gece uyku tutmayınca elimi daldırdım yatak altına, çıkardım şaheseri. okumaya başladım.

oyunlu bi kitap bu. yazar her bölüm sonunda 2 soru soruyor, cevabın buysa bilmem kaçıncı sayfaya, değilse bilmem başka bi sayfaya gidiyorsun. kelebek etkisi gibi. kitap yanlış hatırlamıyorsam 640 sayfa. (benim 571'e gelmem 0,5 saatimi almadı) sanırım benim seçimlerim en kötü olanlardı, zira yazar beni başından def etmek için bi anda sonuna getirdi.

ilk önce ailemin parasıyla dünya turunu değil erkek arkadaşımla üniversiteye gitmeyi seçtim. bu arada bu çocuğa bekaretimi sokakta bi çam ağacının dibinde vermiştim. üniversitede bölüm olarak sanatı seçtim. sonra erkek arkadaşımı istemesemde bi sanat öğrencisiyle aldattım, yatakta basıldım, terkedildim. sonra yanlış bir karma sergi deneyimim oldu. rezil oldum, bunun sonucunu kendime yediremedim, gizli bir örgüt kurup sokak afişlerini kendime, keyfime göre sabote ettim. çok ses getirdi, medya bizden bahsetti, herkes ilgilendi. sonra ilgileri azaldı bende ilgilerini tekrar toplamak için (manyağın tekiyim çünkü) tv'de yayımlanacak bi futbol maçında sahada çıplak üryan yerlerimde etlerle koşacaktım, tamamen benim fikrim bu!!! ama bi anda vazgeçtim arkadaşlarımı sattım. bana küsmediler ama gizli sığınağımızda bırakıp eylem yapmaya gittiler. o sırada ben tecavüze uğradım. ya polise gidecektim yada unutacaktım. ben polise gittim. sonra bunalıma girdim. terapi aldım, boksa başladım, güçlendim, silah aldım, tecavüzü unutmaya çalıştım. sonra bir gün tecavüzcümle karşılaştım. ya vuracaktım ya polise gidip tekrar rezil olacaktım. rezil olmayı seçtim. korktuğum gibi olmadı adam sapığın teki olduğundan tutuklandı. bu arada ben normal hayatıma adapte olmaya çalısıyorum, bi ayakkabıcıda işe başladım. patronum aksi, huysuz bi ihtiyar, dırdırından bıkmıs durumdayım. yazar bölümün sonun ya onu öldürecesin yada kendini derse ihtiyarı vuracağım.

ve...
dayanamıyorum kitabı kapatıyorum. saçmalıklarda dolu şeyler yaptığım için içimde suçluluk, pişmanlık gibi saçma hisler var. simdi yazar istediğini elde ettimi bana bunları hissettirek merak ediyorum. bana kalırsa hemen türk versiyonu gelmeli bu kitabın zira bazı yerleri bize pek uymuyor. insan seçim yaparken pek kararlı olamıyor, iki cevapta saçma gelmesine rağmen zorunda olduğun için seçiyorsun. mesela ben sergiye katılmak istedim ama sevişme görüntülerimin aynı sergide yayımlanmasını istemedim.
neyse sonunu bu gece bitirmiş olurum sanırım.




11 Kasım 2011

Angelo Musco-organ agaclar


Ksilem olarak adlandırılan, yeryüzünün derinliklerine ulaşan yoğun bir orman görüntüsü. "Ksilem" kelimesi klasik Yunanca "ağaç" anlamına gelir.
Musco için, ağaç, bereket, güvenlik, arabağlantı ve tarihsel kökleri ya da soy da dahil olmak üzere birçok şeyi sembolize eder. Tabii ki, bu işin en şaşırtıcı kısmı, 5 milyondan fazla organdan (veya yüzlerce organları tekrar tekrar dijital olarak çoğaltılmış modelleri) oluşmasıdır. Muhteşem bir orman ağacını oluşturacak kadar her vücut birbirleri ile iç içe geçmiş durumda. bu işi nasıl yaptıgına dair videosu da asagida!

XYLEM - by Angelo Musco, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...