6 Temmuz 2009

taksim, badigart ve dahası

dun gece 18. yasimiza geri donduk. saat 02.00 sularinda gelen "taksimde biseyler icelim mi" cagrisina evet dedim! uykumdan feragat edip yatagimdan kalkip dolabin karsisina gecip giyindim, makyajimi yaptim. vazgecmeden bu kadar bile ilerlemem delilik benim icin. zira taksimdeki insanlar eminim ki biz orda oldugumuzda artik donuse geciyor olacaklar.

berkecim-canimin ici, beni kapimin onunden aldi. eksozu (bu kelimeyi dogru yazip yazmadigimdan emin degilim.) patlamis olan arabada seyre basladik.
anadolu yakasindayiz ve bi sekilde karsiya gececegiz. cunku yanip tutusuyoruz bunu yapmak icin.

tam kopru girisinde sirtimda tuhaf bir titresim hissetmeye basladim. berkeye baktim oda aynisini hissediyor. birden eksoz aklimiza gelip arabayi saga cektik. indik, yere yatarcasina egilip baktik, eksoz tam ortadan ayrilmis ve bi kismi yere surtuyor! (FACİA! )

gayet sogukkanli bir tavirla ve damarlarimizda akan mak gayvır edasiyla arabadan halati alip eksozu yukarida tutacak sekilde bagladik. arada birbirimizi kutlar gibi bakismayi ihmal etmedik. arabadan gelen tuhaf ve yuksek sesli homurtulara ragmen karsiya gectik. besiktasta bir ara sokaga parkedip taksiye atladik. ve nihayet. taksimdeydik. saat: 04.00.

cabamizdan dolayi taksimin o sarhos kalabaligi daha bi zevk verdi bana. herkesin eve gitmek icin dondugu yone dogru umutsuz bakislarla yuruduk. mekanlar nerdeyse kapanmisti. icemesekte bambinin donerinden yiyip gule oynaya sabah olusuna sevindik.

simdi 28 yasimdayim ve bunlar eskide kaldi saniyordum. artik eskisi gibi uykumdan feragat edip coşasım yok. belkide buna inat gittim. bilemiyorum.

(fenerbahceye gecmek icin bindigimiz dolmusta 3 badigart kendi aralarinda konusuyorlar. en soldaki ayni zamanda en iricesi diyorki; simdi gitmek yok. once gidip kahvalti edelim, cay iciricem size. en sagdaki ufak ama kaslı enseli: yok abi ben cok yorgunum diyor. soldaki; ne diyosun olum yamuk yapma diyor ve ortadakine ellerini acarak; bunda na boyle meme var diyor. kaslı ense: memesi buyuk olan yorulmuyormu abi ben inicem diyip noktayi koyuyor. bizse arkada agzimizdan kopukler cikarcasina guluyoruz.)
foto selzema.net

1 yorum:

elma+Z dedi ki...

kendime yorum: simdi 28 yasindayim diye baslayan paragafi yazarken 48-58 gibi hissetmisim zira okurken oyle oldugu dusunuluyor. oysaki 28 ne ki? gecligimin baharindayim;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...