22 Mart 2007

sıkıntı_rahat_delil_elma+z

kisacik hayatimda bol bol zamanim varmis gibi kendimi yaymis bir vaziyette yasiyorum. hatta etrafimdakilere yasatiyorum sanirim. sikılganlıgim giderek cevremdekilere yayiliyor sanirim... gectigimiz 3 hafta hayatimin cook zor 3 haftasiydi. adina simdilik 'bir sebep bulamadigimdan' depresyon diyorum. hani su durmadan aglanan, isten gucten sikilinan hatta mumkun olsa asla yataktan cikilmayan hallerden birini yasadim. isin kotusu bu en sevdiklerime kotu bir sekilde yansidi.
"insan kendi durumuna cevap veremiyorken etrafindakileri nasil rahatlatir ki" diye dusundugumden hic aciklama yapma istegi duymadim. hatta telefon konusmalarimda bu kabuguma cekilme durumunu sonra anlatirim seklinde gecistirdim. ilk gorusmede ise hic bir laf etmedim. edemedim cunku. ne soylesem o bosa uzuntu ve sinir harbiyle gecen zamani anlatmama yetmezdi. karsimdaki haddinden fazla supheci ve gercekciyken benim sanal sebeplerden sıkıntilar yasadigimi nasil anlardi ki? tek aciklama "dis etkenlerden etkilenmiyorum" du!
buda artik ne kadar yeterse insana...
simdi ise muthis rahat hissediyorum kendimi. kus gibiyim. yapilmamis aciklamam, guven sarsan durusum ve gulumsememle yasayip gidiyorum. ama gercek bu. aciklamasi olmayan bir ruh haliydi...
neyse yazdikca basa donuyorum sanirim. bulasiciyim dedim ya cok dogru!
butun bunlardan kurtulmanin yolu bir seyleri degistirmek. degistirirken kimseyi kirmamakta gerekiyor. dengelerin insani degilim sanirim ben. abartirim bazen. (zaman-zaman)
eger bir degistirme hakkim varsa (buna elma+z durumu diyelim) bunu kullanirken bir tek sey sabit kalsin hayatimda "o". enerjisi olmazsa hic bir sey asla yolunda gitmez. mutsuzluk gelir olumune kalir. sıyırma sınırında olabilirim.
Butun bu yazdiklarimin akil sagligim bozuldugunda delil olarak kullanilmamasi dileklerimle...

5 yorum:

Yes Master Jedi dedi ki...

Bu bir şehir hastalığı mıdır? neden dönem dönem hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz? Tüm yazının en sonundakine benzer yazılar bende yazmıştım. Yani bakmayın böyle yazdığıma çizdiğime akıl sağlığım iyi gibisinden :).

Gecenlerde bir psikolog - bazen depresif hallerin sebebi bile olmasına gerek yok demişti. Hormonal birşeymiş. Gece çok mutlu yatarmışsın ama sabah derin depresyonda uyanabilirmişsin. Neyseki daha sebepsiz olmadı. Olursa söz delirdim yazıcam :)..

HMF dedi ki...

cetin altanin bir yazisi vardi..sebepsiz sIkIntilarla ilgili..onu okuyup cok agladigim oldu..off en cok bu bozuyor insani bence..sebepsiz sIkIntilar..

Mr_TD dedi ki...

bazi günler göz acip kapayincaya kadar gecer,bazen de bitmek bilmez.Bazen huzur icinde yatagin icinde kalip hic kalkmamak ister insan,herseyi ertelemek,oluruna birakma,belki de bosvermek.
Benim de böyle zamanlarim oldu,iki-üc güm diari bile cikmamistim sanirim,ama bu hal süreklilige dönerse o zaman durum vahim.Arada bir silkinmek gerek , ya da bir sok belkide.Bu yeni bir ask olur,bir ayrilik olur kimi zaman.Ama "her iste bir hayir vardir" demek lazim :D

Takma kafani cok,bu zamanlar da gelir gecer,1-2 aydan fazla sürer ise o zaman Depresyon diyorlar buna.

Bahar geliyor,cik kirlara kos,eglen :D
Hayat güzel,yasamaya deger,

pardon ,konu biran koptu :D,ben nelerden bahsediyordum,neyse yazmis bulundum artik.

slmlar
TD

rahel dedi ki...

özde, nerelerdesin..

Asuman Unsal dedi ki...

huf
huf
h
u
f


p
u
f
böle gibi falan yani
öfff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...