29 Eylül 2009

+z gunum

bugun benim dogum gunum. kimlikte 1 ekim diye yazdigindan genelde dogum gunlerim kutlu dogum haftasi olarak kutlanir. kardesimin aldigi o sahane gomlek, ikeanin zahmet edip kapiya biraktigi katalog ve is arkadaslarimin (bekledigim) dogum gunu pastasi disinda beni sasirtan bisey yok. butun gelen kutlama mesajlarina ve telefonlara gonulden tesekkurler. bi taraf eksik kabul; ama iyiyim herseye ragmen.

25 Eylül 2009

oyala beni hayat

kadim dostum burcak'in biriken milleriyle 5 ay sonra gidecegimiz isvicre ziyareti icin simdiden heyecanliyim. simdiye kadar baska bir ulkenin topragina ayak basmamis ben heyecan doluyum. hizlica bilmedigim ingilizceyi meramımı anlatacak kadar da olsa cozmek zorundayim!
(butun bunlar aslinda onu unutmak icin; baska seyleri yerine koymaya calisiyorum hepsi bu!)

23 Eylül 2009

bayram yazisi (yazmazsam bu animi unuturum)

yaklasik 10 senedir yapmadigim bayram ziyaretlerimin acisini bir seferde cikarttim. istanbulda oturmaya basladigimizdan bu yana kimse kapimizi calmaz olmustu. meger hala bayram yasaniyormus. havanin berbat olacagini bile bile üşenmeyip gittim canakkaleye. iyikide gitmisim.
el öpmeli, sekerli, baklavali, eşli-dostlu, akrabali, arkadasli, gulusmeli-sohpetli harika bir kac gun gecirdim.

14 Eylül 2009

haftaya berbat bi baslangic

ben herseye kizip kusersem isimiz var benimle. nasil onsuz gecen zamanlarima baska seyler sigdiriyorsam oda aynisini yapiyor olmali. kendimi buna, ona rastlamaya alistirmaliyim. hatta mutlu gulumsemesine iyiye giden yasamina hatta kiz arkadasina. benim tanimadigim yeni gelen arkadaslara vs. bu kadar olgun degilim henuz bende benim gibi yalnizliklarla bogussun, geri donmek icin firsat kollasin, uzulsun, telefonu onunden ayirmasin, bazen duymayacak kadar dalgin olsun...
nasil basa cikacagim? hala ayni yerdeyim. arkadaslarim gorunce beni iyi atlatmissin diyor. kimse gormuyor.

7 Eylül 2009

kadir_kiymet

ustunden biraz zaman gecti diye artik insanlar alisti ve siyam ikizimden ayrildigimi ogrendi hatta sindirdiler bile diye dusunurken ben, surpriz bir ses geldi. yeni ogrenmis. cok guzel seyler konustuk, biraz sesimiz titredi, anlattikca tekrar anladim. hayat cok guzel, cok guzel insanlar!

emreye; full olgun, boyle iliskilerin kitabini yazarim, viz gelir tiris gider gibi ahkam kesen kankalarimin cesaret edemeyipte 'dünkü çocuk' sen in beklenmedik destegine minnettarim.

5 Eylül 2009

arayıs/cırpınıs

butun gun evdeydim. onlyden aldigim yeni buluzumu siyah pantolonumu ve ayakkabilarimi giyip cikacagim. ama basim daha gece baslamadan agrilar icinde.

"benim yuzumden!!!"

sacma sapan seyler dusunup kuruyorum. kendime bile ayip ediyorum. arkadaslarimin ses tonundan bile etkilenip en iyisi ben vazgeceyim triplerindeyim. kendime guvenmiyor muyum nedir? sabahtandir telefon elimden dusmedi, acaba barisimi arasam yok ben en iyisi cocoyla bulusup ondan sonra digerlerine katilirim bıdı-bıdıbıdıbıdı.... bu ne ya? bu neyin telasi? cik iste disari! ne bekliyosun ki? begenmezsen donersin evine! yaşlanıyorum. baska bir aciklamasi olamaz. hemen simdi kararli bi sekilde cikiyorum, kendime ayip etmiyim bari.

2 Eylül 2009

dancer in the dark

hayranligimdan degil butun samimiyetimle soyluyorum, björk gercekten harika bir performans yapmis. bir gulumsemenin beni bu kadar aglatacagini bilmiyordum. kisaca iyi bir hikaye.. iyi bir oyunculuk. görülesi!

1 Eylül 2009

askolsun ido!

hafta sonu yine gittim yazliga. cok iyi vakit gecirdim. saatte bir burcakla birbirimize bakip "iyiki gelmisiz" diyip sirittik. ta ki deniz otobusunden inmemize 15 dk kalaya dek. burcak birden biletine bakip "burda bandirma-bostanci yazmasi gerekmezmi?" diye sordu az turkcesiyle. bense gözümü pörtleterek "evet!" dedim. yapacak bisey yoktu. hatayi nerde yaptik bilmiyorum baskasina bilet aldirmak hata, 2 gun boyunca bakmamak hata! vs. gecte olsa bi sekilde eve donduk neyseki. ama idonun tamamen para icin bu isi yaptigini aslinda musteri memnuniyeti diye bir kavramdan haberleri olmadigini da kadikoy servisinde ogrenmis oldum.
herseye ragmen guzel bir hafta sonuydu.

aslinda yazacagim bir suru sey yaptim, bu kizin gelmesi bana gercekten iyi geldi. gelisini leb-i deryada kutlamistik mesela... kumbaraci yokusunu bulana kadar sormadigimiz esnaf kalmadi. butun aramalara degdi zira mekan 10 numara! hem ic mekanin dizayni hemde servisi bi harika, tek sorun sigara icilemiyor olmasi. biraz kalabalik buna ragmen kucucuk bir yer oldugundan mekana rezervasyon yaptirarak gitmek gerekiyor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...