18 Mayıs 2008

gittik

gecen hafta icinden beri tasinmaya calisiyoruz. evi bulduk. yasayabilmek icin birkac parca minder, battaniye, yastiklar ve giysiler goturduk... (zira hepimiz calisiyoruz) cepte para kalmadigindan esyalari diger evden getirme isini erteleyip rutin hafta sonu kahvaltisi icin disari ciktik.
yolda gelen telefon uzerine eski evde toplandik ve birden nakliyeciler bulundu bir baktim ışınlanır gibi tasiniyoruz. e hani kahvalti?
neyse hizlica toplanmaya basladik, bir taraftanda hammallarla para mevzusunu konusuyoruz. bi sekilde anlastik. parca parca esyalari asagiya indirdik baktikki bizim tutugumuz nakliye kamyonu gidiyo. elde esyalar kalakaldik. adam parayi az bulmus arkasina bile bakmadan kaciyor.
saskiniz!
sonra tanidiklar... manidiklar... bulduk baska birini. bi taraftan hammallar soylenmeye baslayip esyalari hafiften ite-kaka goturmeye basladilar. gerildik biraz ama agzimizi acmiyoruz yeterki gitsin su esyalar. sonunda 1. kamyonu yukledik. yeni evden tel geldi "aman ön kapidan gelmeyin yangin cikti 4 itfaiye var giremezsiniz garaj kapisindan dolasin..." Haydaaaa!
e buda tamam. ilk posta gitti. biz asagiya indirdigimiz esyalarin basinda guruldayan bagirsaklarimizin senfonik edasinda bekliyoruz. ve sonunda dayanamayip bi kosu gidelim bakkala diye birbirimizin kanina girdik. donuste ne gorelim koskoca bir yolcu otobusu durmus, icinden soforun karisi, kizi, cocugu inmis bizim esyalardan kendilerine biseyler seciyolar. "dayi napiyosun sen?" dedik "abla ben attiniz sandim" dedi. "aldin mi bisey.. yok bi tek fritöz. tüüü serefsiz ver lan onu geri!!! abla valla pardon" vs. gittiler.
ve biz yine saskiniz.
eski ev universitenin karsinda oldugundan yoldan gecen universite ogrencileri aynaya falan bakiyo yok sehpayi elliyo vs. bizde satilik diyoruz hammallarin gozunu doyurabilmek icin. ilerleyen saatlerde 2. partide gitti.
artik yeni evdeyiz.
adamlar evin dublex oldugunu gorunce yok biz 1 kat daha cikmayiz diye tutturdular. hammallarin cenesinden sikilan ev arkadaslarim adamlari kovup esyalari kapinin onunde biraktirdilar. allahtan birkac parca bisey kalmisti ve aralarinda camasir makinesi yoktu:)
simdi butun esyalar salonda, eve attik ya gerisini bi sekilde yapariz diyerek yattik. sabah ise gitmek icin kalktim ve kabusun bitmedigiyle yuzlesip kosar adim ciktim. e hani bugun 19 mayisti? hani biz bostanci sahildeki etkinliklere bakacaktik... hani emre aydin? hani nev? vs...
fin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...