24 Nisan 2009

organ nakli bebekleri

esasen soyleyecek sey bulamiyorum, ETKILENDIM.!!!
9 organ, onun tasarımlarına konu olmuş. En büyük ilhamı ise organ nakli bekleyen amcasından almis. david fooxun bebeklerini isteyen herkes internetten alabilir.

20 Nisan 2009

talihsi+z


calistigim sirket iki ayri bolumden olusuyor. tasarim ve imalat kismi. bugun imalat kismindan ustalardan biriyle is hakkinda konusup kafasindaki soru isaretlerini giderdikten sonra, "kolay gelsin" diyerek telefonu kapatmak uzereyken karsidan "hadi sanada askim" diye bir ses geldi. ardindan 2 saniye sessizlik. tekrar kolay gelsin dedim, karsi taraf direkt kapatti.
sanirim artik telefonlarima cikamayacak. ne kotu!
yani insan kotu hissediyor biliyorum. cunku ilkokulda ogretmenine baba diye seslenenlerdenim!

16 Nisan 2009

kotumu?

hayattayken tanimaya firsatim olmadi hic. hep telefonda kisa konusmalar yaptik. hastaligi sebebiyle hayattan vazgecti. yana yakila biraktigim notlari bile onemsemiyordu. kizdim ama belli etmedim. kanser olmussun ve öluyorsun bundan daha onemli birsey olabilir mi sanki? cok hissetmedim ben ölümünü. biz geridekiler hayat mesgaleleri yuzunden unutuyoruz boyle seyleri.

seneler sonra ziyaret ettik. bizim de gitmedigimiz belliydi ama bazilari daha kimsesiz gorunuyordu mezarlarin. sanki hergun yaptigi biseymis gibi annesinin mezarinin mermerlerini yikadi eliyle temizledi, ustunun basinin camurunu onemsemeden yapti bitirdi. biten otlardan temizledi. ordan oraya dolandi durdu. topraktan cikan solucanlara baktik bir sure.

hic aglamadi. bense olanlari gordukce düğümlendim. ben aliskin degilim boyle seylere oylece durdum konusmadan. insan ne dusunecegini bilmiyor zaten. sanki herkes duyacakmis gibi geldiginden iyi seyler dusunmeye calisiyorsun. ne kadar kabullenmis dedim. bravo!

bakalim ben annemi kaybedince nasil davranacagim.
donus yolunda konustuk, seni annemle karsilastiramamistim ondan geldik dedi. iyimi bu kotumu bilmiyorum. tesekkur ettim.
gittik.

13 Nisan 2009

anlatma+z

zavalliyiz! (bu duruma nasil sinir oluyorum yazmadan gecmeyecegim.)
butun gun birbirlerine dizi anlatan is insanlarinin icindeyim. hadi anlatiyosun virgülüne noktasina kadar degil özet geç. replikler bile akilda tutulmaz ki? bi sure sonra taşar insanin kafasindakiler. ayrica bu kadarmi vahim durum baska bisey yokmu anlatacak? hic bisey bulamiyorsan sus otur!

pestolu mako

dun butun hunerlerimi konusturup mac keyfimi makarnayla susledim. ton balikli, misirli, feslegen ve fistikli (pesto) makarnam nefis oldu! damagimda cumbus olsada ekranda aynisini goremedik o baska.

1 Nisan 2009

(malum) 1 nisan geyikleri

* Şaka TV’lere Çorap Bile Giydirdi
1962’de İsveç televizyonu eğer seyirciler isterse televizyonlarını renkliye çevirebileceklerini bildirdi. Tek yapmaları gereken ise bir naylon kadın çorabını ekrana geçirmekti. O gece 7 milyonluk ülkede yüz binlerce kişi bu yöntemi denedi.

* Psikolojik Etki Diye Buna Denir
1976 yılında İngiliz astronom Patrick Moore, BBC Radyosu’nda katıldığı programda Dünya gezegeninde yerçekiminin azalacağını ilan etti. Bunu herkesin kendi evinde de deneyerek fark edebileceğini belirten Moore, herkesin aynı anda zıplamasını istedi. Saatler 9.47’yi gösterirken telefonlar yağmaya başladı, tüm dinleyiciler yerçekiminin azaldığını kendilerinin de fark ettiğini söylüyordu.

* Bumerang Döner Döner Sahibini Bulur
1 Nisan 1976'da Avustralya'nın Melbourne kentinde sokaktan geçenlere çuvalla para dağıtan 1 Nisan şakacısı bir televizyon programcısı, paraların hepsini dağıttıktan sonra, herkesin etrafında toplanmasını ve kendilerine önemli bir açıklama yapacağını söylüyor. Yüzlerce kişi şakacının etrafında toplanıyor. Ve şakacı televizyoncu, "az önce dağıttığım paraların hepsi
sahteydi, fakat hepiniz televizyona çıktınız 1 Nisan!.." deyip üzerlerinde çalıştığı televizyonun logosu basılı olan ve şakazedelere hediye amaçlı yapılmış bumerangları kalabalığa dağıtıyor. Yüzlerce şakazede sinirlenip bumerangları kameramana doğru fırlatıyor ve kameraman çok ağır şekilde yaralanıyor... Kamera içindeki kaset kurtarılıyor ve o akşam televizyonda yayınlanıyor. Program reyting rekoru kırıyor...

* Vapurda Şaka
Geçen yıl Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan bir vapurda Murat Alas isimli kişi “üzerimde bomba var, ellerinizdekileri yere koyun.” diyerek herkesi tehdit etti ve 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sonra tahliye edildi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...