28 Ağustos 2012

tiyatro medresesi

bir cok blogta "yok soyle tiyatro severim, yok bu kadar sanata asıgım, yok bu kadar film izledim" gibi yazılar okuyorum. ve az once radikalde okudugum makeleden bu denli sanat aşkıyla yananları haberdar etmeyi bir borç biliyorum. sanat için şirincede tarihi bir proje başlamış ve yazık ki şimdi haberdar olmuşum. reklamını yapmaya gerek duymamışlar mı acep? şimdi desteğe ihtiyaçları var. milletce her sey için para toplamaya bayılırız. bu konuda acaba ne kadar caba harcanacak meraktayım.

(aynen radikalden alıntı)
Performans Araştırmaları Derneği tarafından desteklenen Tiyatro Medresesi’nin tamamlanabilmesi için şimdi ciddi bir ekonomik desteğe ihtiyaç var. Tiyatro kampları koordinatörü Erdem Şenocak durumu, “Nefesimiz kesilmiş durumda” diye özetliyor. (Acil tarafından ödenmesi gereken borç miktarı 70 bin TL. 2013 baharına kadar yayılan 201.830TL’lik bir borç daha var...) Maddi destek vermek isteyenler için hesap numaraları aşağıdaki gibi. Tiyatro sanatçılarına ise ayrıca duyurmuş olalım: Günlük 50 TL karşılığında kampta konaklamak, kapanıp çalışmak, prova yapmak mümkün.
Performans Araştırmaları Derneği - Garanti Bankası, Galata Şubesi
(TL) IBAN No: TR88 0006200006800006296716
http://www.tiyatromedresesi.org
Twitter // @TheMadrasa

27 Ağustos 2012

yemek hakkında kısa yazı

bitez Meyhane neyzen, yazın bunaltıcı sıcagına ragmen epey serin bir mekan. mandalin agaclarının arasında kucuk bir bahce. sahibi ve garsonlar son derece guler yuzlu, müzık olarakta kanun, ud ve solistten olusan kucuk bir grubu var. turk sanat muziği soyluyorlar. sarkı soyleyen kızın sesi gençliğine tezat bi şekilde müzeyyen senar gibi. bi kafanı kaldırıp bakıyorsun. bu arada ben calan sarkıları pek sevmedim cunku fasılcı degilimdir.

mekan cumartesi gecesi olmasına ragmen nerdeyse boştu, bu da kotu bir sey bence. kaldı ki butun uyduruk restaurantların bile kapısında kuyruk oluyor, zira burası bodrum. menudeki fiyatlar köy içinde önunden insan gecemeyen herhangi bir manzarası olmayan bir yere gore pahalı sanki. pullu levrek 35 TL. tabi fix menu yersen o baska. o zaman kralsın. mezeler harika. asagıda resmini gordugunuzde pullu levrekleri, oda fix menuden. fiyatı 45 TL, içtiğiniz içkiler hariç. 35lik rakı da 50 TL. aklımda kalan fiyatlar bu kadar. yolunuz duserse ve sakinlikten hoslanıyorsanız mezelerinin tadına bakın diyorum.

25 Ağustos 2012

dogum gunu-mekan-bodrum

bir dogum gunu kutlaması daha olacak bu gece. kendisi eşim olur. gidilecek yere cok zor karar verdim. hem secenegin cok olması hemde mesafeler secimi etkiliyor. asagıda resimlerini gordunuz yer golturkbukunde. iyi bir yemek esliğinde bir kac kadeh biseyler içip iyi vakit gecirilebilir.
birde rezervasyonunu geliriz diyen arkadaslara guvenip yaptırdıgım meyhane var. bitezde köy içinde kendi halinde bahce içinde bir mekan. yemekte kanun ve ud size eslik ediyormus. (tabi bu rez. az once biz gelmeyecegiz konulu telefon konusmasının ardından vazgecildi.) meyhane secmemin sebebi dogum gunu cocugunun "uzun zamandır guzel bir fasıl dinlemiyoruz, yakında gidelim" diyip durmasıydı. aksama cok az kaldı hala kararsızım. bu huyumdan nefret ediyorum.

11 Ağustos 2012

acayip işler

Grafik stüdyo Golpeavisa Clase Premier dergisinin Ağustos sayısında, yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında ilk ve business-class yolculara dağıtılan aylık iki dilli yayınlar için bu tasarımı yapmış. 3D leziz bir calışma olmuş. Yaratıcı ve titiz bir süreç olduğu aşağıdaki resimlerde görülüyor. böyle zihinleri kutluyorum. tek kelimeyle "etkilendim!"
biraz bişeyler
site




10 Ağustos 2012

(sinir oldum) yuzune soyleyemeyeceklerimi zavallı blogumda yayımlıyorum.

k*çımın boldu!
olimpiyat oyunlarını gun boyu ara ara takip ediyorum. surekli bolt ekranda ve soyle diyor "ben buraya dunyanın en iyisi oldugum için geldim ve yaptım, ben superim, yok soyle iyiyim yok boyle muthişim..." eee bir dur be!
mevlanaya sormuslar ne bilirsin diye, haddimi bilirim demiş. bu ne ego usain? bi sakin ol, seni kim gaza getirmişse bir sus motorun sogusun. dunyanın en iyisi misin biz karar verelim ona, biz yüceltelim seni peşinden kosalim butun hayatını merak edip hakkında kitaplar falan yazalım. ama senin sımarık hallerinden buna sıra gelmiyor malesef.
 kabul ediyorum, basarıları takdir edilmeyecek gibi degil, 15 yasından beri kosuyor bu cocuk, altın madalyalardan evde yatacak yer kalmamış, ama bu bile seni dünyanın merkezi yapmıyor malesef. ilerde yaslanınca ilgi azalır cok uzulursun. visa seni reklamında oynatmaz mesela...

olimpiyatlara farklı bakıs acilari













8 Ağustos 2012

meme kanserine pembe tutu

tutu projesi acayip ilham kaynagi! adamın karısı 2003 te meme kanseri olmus. bob carey tutuyu giyip baslamıs fotograflar cektirmeye amacı bunu bir kitap haline getirip tedavi için 75.000 $ kazanmak. fotograflar bir suru absurd mekanda cekilmiş ve bence bir erkegin pembe tutu giymiş hali bi hayli huzunlu ve dikkat cekici. işin sahipleri ise hayat cok guzel ve biz bununla guluyoruz diyorlar.
dahası










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...