27 Aralık 2011

mr. gmail

su gmail'in önünde saygıyla egilmemek mümkun degıl. az once mail atıyorum bana dıyorki "içerikte 'ekledim' yazdınız fakat dosya eklemediniz iletinizi gondermek ıstediginize emin misiniz?"

kişileşti birden gözümde, onu överek, methiyeler dizerek şımartasım var. eline biraz para bile sıkıştırasım geldi!

23 Aralık 2011

ister gece ister gündüz evlen

gece organizasyonları, dugunler mesela havai fiseklerle costuruluyor millet agzı acık izliyor. birde gunduz boyle bir gosteri yaptıgınızı dusunsenize... tabi metropolde degil çölde evlenmek şartıyla!


22 Aralık 2011

spartalılar ve kuru temizleme

işimiz olmadıgı halde yerel reklamlar hazırlıyoruz sinemada filmden once yayınlanmak uzere... cokta hakim oldugumuz bır ıs degıl bence zira adı ustunde "yerel", aynı bizim gibi. hiç ustume vazife olmadıgı halde kimi zaman bi kuru temizlemeci için hazırlanan cekimlerin metinlerini yazmak zorunda kalabiliyorum ve bundan nefret ediyorum!!!

kaldı ki TV reklamlarını kacırmayan dizi gibi onları ızleyen son zamanlarda da Sinikırs reklamına hayran olan şu bünyem şokta. cunku iş berbat!!! istiyorum ki biraz kurgu murgu bişey olsun şu çalısmalarda.

iş kuru temizlememi? tamam!
ekranda kocaman 70 yıllık deneyim yazsın, sonra firma hakkına bi kac palavra daha yazsın yavasca sönsün. sonra karanlıktan yuzlerce asker (spartalılar mesela) kosarak geliyorlar, savastan dönmüşler mesela... karsılarındaki camasır makinalarına kan içinde kalan pelerinlerini ve hatta butun diger giysilerini atıp çırılcıplak kalıyorlar. gözlerimiz yuvalarından fırlıyor bu sahne karsında ve bu kuru temizlemeci hakkında harıka seyler dusunuyoruz, guveniyoruz vede. kılıçlarını havaya kaldırıp sloganı soyluyorlar!  hepimiz bayılıyoruz!

19 Aralık 2011

türkiye posterleri ve Iconisus

anladımki anlamak yetmiyor'u takip ettiğim için gordum, harika bir projeyi tanıtmak isterim:)

TÜRKİYE POSTERLERİNİ KİM TASARLADI?
Türkiye Posterleri, Emrah Yücel’in sahibi olduğu Iconisus Reklam Ajansı tarafından tasarlandı.

NEDEN?
Çünkü biz; grafik tasarımın, ülkemizin marka değerinin artmasında önemli bir güce sahip olduğuna inanıyoruz.

ICONISUS NEDİR?
Iconisus; 5 yıldır Türkiye’nin, Amerika ve Rusya’daki resmi turizm tanıtım kampanyalarını yürüten, ayrıca sinema reklamcılığı konusunda büyük deneyim sahibi olan Los Angeles merkezli bir reklam ve görsel çözüm ajansıdır.

SİTEDEKİ POSTERLER ÜCRETLİ Mİ?
Hayır. Posterlerimizin tamamı ücretsiz. En yüksek çözünürlüklü hallerini, herhangi bir ücret ödemeden sitemizden bilgisayarınıza yükleyip basabilir veya profesyonel bir baskı merkezinde bastırabilirsiniz.

PEKİ SİZİN BUNDAN ÇIKARINIZ NE?
Bizim çıkarımız, ülkemizin marka değerine yaptığımız katkımız.

POSTERLERİNİZİ KENDİ SİTEMDE YAYINLAYABİLİR MİYİM?
Çok seviniriz! Türkiye Posterleri Web Sitesi’nde yer alan tüm posterleri, kendi internet sitenizde, blog sayfanızda, Facebook’taki duvarınızda veya Twitter hesabınızda dilediğiniz şekilde paylaşabilirsiniz.

14 Aralık 2011

en güzel 10-20-30-40-50-60 yaş

Vogue Paris, fotograf makinasını zaman makinesi gibi kullanıp bir kızın on yaşından itibaren olgunlaştığını altmış yaşına kadar hayatının farklı on yıllarındaki görüntülerini yayınlamıs. bu macar model digerleri gibi yıllara meydan okumamıs aksıne cok ınandırıcı ve cok guzel bır sekılde yaslanmıs. hatta benım 40 yas fotografı favorım. kadın en guzel haline 40 yasında erişiyor galiba dedim. tık





yılbaşı Ağacı

bu "cristmas" agaclarına artık herkes kendi yorumunu katıyor sanırım. valla ben bagzı ornekler goruyorum ve begenmeden edemıyorum. ustelik boyle tasarımlar ufkumuzu actıgından agac satınalmak yerine kendimizden birsey yaratmıs olabılırız. hatta ileri gidiyorum ve bu konunu bir yarısması olsa diyorum. Biri yapsın, birileri kazansın zira ben üşenirim! tık





12 Aralık 2011

rüyalarda buluşuruz

rüyamda babamın çiçekler ektiği, domateslerin kabak büyüklüğünde olduğu rengarenk bahçesindeyim. ayağımda terliklerle topraktaki kırkayakları öldürmeye çalışıyorum. acayip sıkıntılı bi rüya, neyseki saat çalıyor ve uyanıyorum. rüyaymış, süper!

eşimi uyandırmak için sarsıyorum. "enselerimi usturayla alıyorsun şu bitsin uyanıcam" diyor. RÜYASINDA SAÇ TIRAŞI OLUYOR BENİMKİ VE BUNUN RÜYA OLDUĞUNUN FARKINDA, AŞMIŞ!!!

9 Aralık 2011

tuvalet kagıdı

sanırım gün be gün patronumun gözünden düşüyorum. en sonuncu hadisede adam agzını acıp bir sey söyleyecek gücü bulamadı kendinde. kalakaldı.

ön bilgi:
vakt-i zamanında tuvalet kagıdını astıgımız aparatı kucuk bi tekme sayesinde kırmıstım. o gunden beri tuvalet kagıdı elimde işimi hallediyorum. hatta son zamanlarda elimde tutmak yerine hırkamın içine sıkıstırıyorum. rulo yeniyse hırkalarıma pek kıyamıyorum ama rulo kucukse hiç affetmem.

olay:
gunlerden gene boyle bir gun tuvaletteyim. telefonum masamda zır zır calıyor hemen aceleyle cıktım tuvaletten ve telefonumu actım, konusuyorum, gülüşüyorum. bi ara patronumla göz göze geldik. adam işaret parmagıyla benim göğsümü işaret ediyo. konusmam bi anda kesildi ve işaret ettigi noktaya baktım, "tuvalet kagıdını" hırkamın içinde gordum! bişey söylemeye gerek yoktu artık! yerin dibinden sürüne sürüne tuvalete döndum ve ruloyu cıkardım. biraz nefes aldım. sonra kapıya yaslanıp bıraz kıkırdadım hatta bu durumu sindirdikten sonra ruloyu koyup aynada tekrar baktım. sagdan soldan vs...
sutyenlerine pamuk tıkan kızlar efsanesi vardı... hani sutyen teknolojisi bu kadar gelismeden önce... artık yeni efsane benim sanırım.

acaba adam benim hakkımda ne dusunuyor?

bu arada ben tuvaletten cıktıgımda patronum coktan cıkmıstı.

7 Aralık 2011

balık adamım

en son gecen sene boyle yagmur yagdıgında kocam sabaha karsı 4'te eve balık adam kıyafetiyle gelmişti!

bu konuda cok ciddiyim, bodrumun yagmurunu bilen bilir, 3 gun bardaktan bosanırcasına yagınca (eskiden dere olan bizim eve gelen yol taştı) oda bir kepçe yardımıyla, birazda yüzerek eve döndü.

CANIM:) kostümü abartılı buldum ama üstünede cuk oturmuştu hani.

6 Aralık 2011

wwf-çölleşme

Çölleşme hakkında kamuoyunu eğitmek için  Mardid tabanlı ajans Contrapunto BBDO, World Wildlife Fund için nefis reklamlar hazırlamış. Bir fil, leopar ve papağan aşınmış, toz bulutları içinde, kötüleşmiş görülüyor. Harika bir işçilik harika bir düşünce, bayıldım!!!



Advertising Agency: Contrapunto BBDO, Madrid, Spain
Chief Creative Officers: Carlos Jorge, Félix Del Valle
Art Directors / Copywriters: Aurora Hidalgo, Raúl López
Account Manager: Paco Ribera
Producer: Javier Luján, Raúl López
Account Executives: Verónica Félez, Dalal Solaim

5 Aralık 2011

bodrum-yağmur-çamur-güneş

butun ısrarlarıma rağmen ve yağmura rağmen yine motorla geldik işe:( mantomun arkası saçımda dahil çamur içindeyim. bankanın otoparkında kimse görmeden kaskı çıkartıp hemen bereyi geçirdim kafama. ve her sabah işe gitmek için yürüdüğüm (ben podyum diyorum) esnaf ve sanatkarların önünden başım önde geçtim. okadar yavaş nefes aldımki sanırım bu sefer onların düşüncelerini okuyabildim.
biri "noluyo bu kıza? sabahları savaşmadan işe gelmiyor" der gibiydi.
balıkçıda çalışan çocuk kızla göz göze gelip içten içe güldü.
maskarası oldum esnafın.
niye kendime bunu yapıyorum...puff...
(bu arada ben bu yazıyı yazana kadar güneş çıktı bile. bunu seviyorum!)

3 Aralık 2011

kendi rüyamda beni aldatıyorsa...

dün geceki kabuslardan bugün sağlıklı düşünemez hale geldim. o'nunla ilgili rüyalar beni fena etkiliyor. hele kendi rüyamda beni aldatıyorsa. hatta buna tam olarak aldatma demiyelim. "yeni sevgilisiyle sadık karısı arasında mantıklı düşünerek seçim yapmaya çalışıyor kocam" demek daha doğru.

kızın evindeyiz hep beraber, bütün arkadaşlarımız da çanak tutuyor buna.
"bu kızla iyi gidiyormu diye yürüyen evliliğimi bozacak değilim, ayrıca büyük meme mi, küçük meme mi? tabiki büyük meme" deyip sarılıyor yelloza.

BU NE YA ŞİMDİ? ÇÜŞ BE!!! konumuz memeler mi yoksa hayat akışımız mı? hatta yetmiyor ben vurup kapıyı çıkmak istiyorum zaten çokta gönüllü değilim. DUR! diye ayaklarıma kapansın diye beklerken arkamı dönüp baktığımda bizim oğlan kızla garip, seksi sevinç hareketleri yapıp dalga geçiyor. başlarım ben böyle işe deyip yüzüğü atıyorum kafasına!
aman ne onurlu bi davranış!!!

çıplak ayaklarla yürümeye başlıyorum, ayakkabılarımı o s*rtüğün evinde unuttum az önce. geri dönüp almak yemiyor. yolda yürürken hem ağlıyorum hem sigaramı yakmaya çalışıyorum ama o bile yanmıyor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...