25 Şubat 2009

yü+z

ilahi ben! o kadar olgunum ki gozlerim yasariyor. butun o kiskanmalara, cildirmalara ve hatta allahim noolur olmasinlara ragmen "tamam canim, ben senin yanindayim, sen icinden nasil geliyorsa oyle yap ve gelen teklifi kabul et, eminim daha mutlu olacaksin" diyorum. hatta abartiyorum. ikna ediyorum. oysaki yuzune hönkürüp nayır, nolamaz, kabul etmiyorum!!! demek istiyorum. duymak istediklerini soyleyip uzmemek ugruna ikiyuzlu oluveriyorum.

'Pollyannacılık' geni bulundu

Bardağın dolu tarafını görmeye yardım eden gen bulundu... İngiliz psikologların yaptığı araştırma, söz konusu geni taşıyan insanların, etraflarındaki olumsuz olaylara daha az ilgi gösterdiklerini, bunun yerine hayatın mutluluk veren yanlarına odaklandıklarını gösterdi.

İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan araştırma, bu insanların daha sosyal olduklarını ve psikolojik açıdan genellikle daha iyi şekillendiklerini de ortaya koydu.

Essex Üniversitesi psikoloji bölümünün başkanı Elaine Fox, söz konusu genin, kişinin günlük stresle başa çıkma kabiliyetinin temelini oluşturduğunu ve bu gene sahip olmayanların, hayata daha karamsar baktığını, depresyon gibi akıl sağlığını bozan hastalıklardan daha fazla mustarip olduklarını söyledi.
(alinti:ntvmsnbc)

24 Şubat 2009

acima+z

icim lunapark gibi hergune degisik bir hisle baslangic yapiyorum ve bugun kendime acima gunumdeyim. yakin arkadaslarimla hayatlarimizi kiyaslayip kendiminkini berbat bulup uzuluyorum.

16 Şubat 2009

intikam nidalari

bi kadini aramayi unutmanin bedeli, ölümcül acilar icerisinde kivranmaya delalettir. aramayi unutursun ama bunu yaptigini asla unutmazsin.

3 Şubat 2009

hayat gu+zeldir

saba tumerin programinda uzun bi aradan sonra iclal aydini gordum. kendini yenilemis soyledigine gore. bunuda ilk olarak gorunusunde yapmak istemis hafif vamp kadin goruntusu vardi. saba tumerle ovgu dolu mailler alip karsilikli iltifatlastilar. kendini nasil iyilestirdigini depresyondan nasil ciktigini uzun uzun anlatti durdu. hayat benim yazilarimdaki gibi toz pembe yasanilasi o guzel yer degilmis, hayat cok guzeldir diye bisey yokmus diyor. ben diye bisey varmis, ben kendimi bugun nasil hissettim kederli miyim, neseli mi? etrafimda beni sikan insanlar varsa gorusmedim onlarla beni neselendirecek insanlarla konustum... diye devam etti.

bense birinin daha bunu soyleyip kendine kanitladigini izledim durdum. butun kadinlar ayni tezi dogru olabilir. esasen butun insanlar ayni demek daha dogru. herkes gunun birinde kendini fark edip kendisi icin yasiyor.

2 Şubat 2009

pazarertesi

butun dunyanin gundemi davosken herkesin iki kelam edesi geliyor. kaldi ki şahsi fikrini "şahsi blogunda" belirtmekten daha dogal bisey olamaz sanirim. pazartesiye davosla baslamak hic istemezdim ama jelatin hanimin bloguna goz atip yine sıkıldım ister-istemez.
arada kotu yorumlarda gelebilir ama saldirmaya gerek yok sanirim, neyse!
madem yazamiyoruz bizde havadan sudan konusalim o halde...
bkz:sekil 1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...